Akoestiek

Onze akoestische materialen absorberen en isoleren geluidsgolven. Elke ruimte gaat erop vooruit als het er rustiger klinkt. Meten is weten! Daarom voerde een gecertificeerd bedrijf een onderzoek uit zodat jij precies weet wat onze panelen bijdragen aan de akoestiek. Goed om te weten: een absorptiewaarde is verdeeld tussen 0 en 1 die wordt aangeduid met een α-waarde. Waarde 0 is vergelijkbaar met een ruimte waar geen geluidsoplossingen staan en het dus erg galmt. Waarde 1 is het beste: deze waarde kun je vergelijken met een open raam waar al het geluid in verdwijnt.

Bij onze akoestische panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Het akoestische materiaal bestaat voor 90% uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Door deze lange vezels worden geluidsgolven goed geabsorbeerd.

Ons akoestische print zit in een geanodiseerd aluminium frame. Door het anodiseren heeft het frame een slijtvaste laag en gaat het lang mee.

Wandpanelen

Onze wandpanelen zijn verkrijgbaar in twee verschillende akoestische waardes, namelijk 0.6 α-waarde en 0.9 α-waarde.

Akoestische panelen voor elke ruimte

Akoestische panelen voor op kantoor

Akoestische panelen voor scholen

Akoestische panelen voor kinderopvang

Akoestische panelen voor op kantoor

Akoestische panelen voor op kantoor

Akoestische panelen voor op kantoor

Rustige werkomgeving

Een rustige werkomgeving draagt bij aan een plezierige werksfeer op zowel kantoor als thuis.

Gerecyclede materialen

Onze akoestische panelen worden gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen.

Ervaar minder stress

Uit onderzoek van het RIVM en de GGD is gebleken dat hard geluid en constant geluid een negatief effect hebben op het slaap en stress niveau.

Betere concentratie

De Akoestiek in een kantoor kan dusdanig verbeterd worden dat men zich beter kan concentreren.

Plafondpanelen zijn perfect voor kantoren en openbare ruimtes. De materialen Dekostof, Re-board® en akoestisch materiaal zorgen samen voor fijne geluiddemping. Dekostof kenmerkt zich door zijn krachtige kleuren en matte uitstraling. Re-board® is een extreem licht, oersterk en 100% recyclebaar karton. Het akoestisch materiaal werkt geluidsabsorberend. De perfecte combinatie dus!

Onze plafondpanelen zijn alleen verkrijgbaar met een α-waarde van 0.6. Dit klinkt misschien weinig, maar doordat je aan het plafond vaak meer oppervlakte kwijt kunt is dit ruim voldoende.

Plafondpanelen

Creëer een gepersonaliseerd en functioneel interieur met geluiddempende plafondpanelen. Gladde materialen weerkaatsen geluidsgolven en zo ontstaat geluidsoverlast. Het plafond is vaak het grootste, gladde oppervlakte in een ruimte en daarmee dé plek voor geluidsoptimalisatie. Met plafondpanelen in jouw stijl heb jij echte eyecatchers hangen!

Wat houden α-waardes in?

Aangename akoestiek draagt in een winkel of kantooromgeving bij aan het (verkoop)succes. Daarnaast genieten gasten meer van een bezoek aan een restaurant, museum of theater dat is aangekleed met onze akoestische panelen. Als stelregel houden we aan dat je minimaal 20% van het vloeroppervlak aan kunt houden voordat je verschil hoort. En als je een optimaal verschil wilt horen, dan is dat 30% van je vloeroppverlak. Bekijk de tabel hieronder voor een aantal voorbeelden. Wil je precies weten wat dit voor jouw ruimte betekent? Neem dan contact met ons op.